سامانه ضد تگرگ Hail دارای یک ژنراتور تولید موج انفجاری می باشد که با استفاده از مخلوط گاز استیلن با هوا در محفظه مخصوص به نام محفظه ی انفجار درپائین دستگاه انفجاری که حاصل آن یک موج فشاری مخصوص به نام “سالیتون” است ایجاد می شود و این انرژی پر قدرت حاصله از انفجار بعد از عبور از گلوی بالای محفظه به سمت دهانه مخروطی شکل هدایت می شود و در این موقع در تمامی جهات به ارتعاش در می آید. سالیتون (موج فشاری) به عنوان یک پرتابه به سمت فضا و داخل ابر های تندری با سرعت صوت شلیک وهدایت می شوند. این حرکت موجب ایجاد یک صدای سوت مانند شده که در بعضی شرایط آب و هوایی صدایی شبیه سوت بخار را ایجاد می کند. این صدا در نزدیکی سامانه به مدت ۳۰ ثانیه قابل شنیدن می باشد.
دانهای قهوهای رنگ كه وقتی آن را در پوسته چوبیاش میبینی به یاد هسته خرما میافتید. این دانه را وقتی بو میدهند با صوت خاصی سر باز میكند و دانه چلغوز از آن خارج میشود. در واقع چلغوز، میوه نوعی صنوبر بزرگ (Pinus gerardiana) با برگهای سوزنی كوتاه و ضخیم بوده كه بومی پاكستان، افغانستان و شمال شرق ایران از جمله شیروان است.
در قدیم شیرازیها و اراكیها چلغوزخور قهاری بودند، اما امروزه در شمال بخصوص گیلان و در سراسر مشهد مصرف آن متداول شده است؛ اما پرسش اینجاست چلغوز چه مزیت تغذیهای یا درمانی دارد كه با توجه به قیمت گران آن مردمان برخی شهرها و استانهای كشورمان به مصرف آن روی آوردهاند؟
اگر به دنبال یک کار تولیدی سالم هستید و به اندازه کافی هم صبور هستید، از این شغل غافل نشوید. «پرورش زالوی طبی HIRUDO MEDICINALISS» حرفهای است که چند وقتی است در ایران سروصدا کرده است؛ اگر چه عمر آن به سالها پیش و قبل از انقلاب برمیگردد.
در جدول زیر انواع گونه های زالو و تغذیه آنها آورده شده است.
ردیف
گونه
شیوه تغذیه
۱
آکانتوبدلیدها
انگل ماهی
۲
برانشیوبولیدها
همه چیز خوار و دارای میزبانی وسیع
۳
رینکوبدلید
کم تاران آبزی و لارو حشرات ، نرم تنان و حتی برخی ماهیها
۴
آرهینکوبدلیدا
خونه مهره داران
۵
پیسیکولیدها
ایزوپودهای دریایی و اختاپوس
۶
گونه اسب (هموپیس سانگی سوژا)
کرم خاکی و ماهیان
۷
زالوی طبی آمریکا،ماکروبدلادکورا
قورباغه های باردار و وزغها در بهار و از پستانداران در پاییز
۸
هیرودومدیسینالیس و هیرودووربانا
در ماههای اول از دوزیستان و در سن بلوغ از پستانداران همچون گراز ، گاومیش، انسان و …
این کتاب برای مسئولان ترویجی که در برنامه کودی سازمان خواربارجهانی (FAO) مشغول به کار هستند نگاشته شده است. در این کتابچه نیاز به کودهای شیمیایی ، نقش آنها در گیاهان و ویژگی های خاکی مرتبط با حاصلخیزی توضیح داده می شود. در یک بخش جدید توصیه عمومی برای تعدادی از گیاهان نیز ارائه شده است.
فهرست مطالب:
منطق نیاز به استفاده از کودها
مواد مغذی ، نقش آنها در گیاه و منابع تامین این مواد
خاک و اجزای اصلی خاک
ریزوبیوم ها و تثبیت نیتروژن – واکنش خاک و آهک دهی – توصیه کوددهی برای تعدادی از گیاهان مطابق با نیاز آنها – درجه های کود – کودهای تک عنصری – عناصر کم مصرف – کودهای نواری یا خطی – کود سرک – محلول پاشی برگی – علایم کمبود عناصر – آزمون خاک – تجزیه گیاهی و ...
مشخصات ظاهری شترمرغ نر و ماده - لانه ی تخم گذاری شترمرغ - تغذیه شتر مرغ - جیره غذایی شترمرغ در مراحل مختلف - تولید مثل شترمرغ - برآورد قیمت تمام شده جوجه یک روزه شترمرغ- مزایای استفاده از کنسانتره در تغذیه شترمرغ - کیفیت آب مصرفی - طرح توجیهی پرورش شترمرغ
گروه کار استفاده پایدار از منابع آب برای تولید محصولات کشاورزی کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران
ژاله وزیری - علیرضا سلامت - محمد رضا انتصاری - محمود مسچی - نادر حیدری - حسین دهقانی سانیچ
این اثر با هماهنگی فائو و توسط کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران منتشر شده است.
سرآغاز
در فن آبیاری ، برآورد دقیق نیاز آبی گیاهان زراعی و محصولات باغی از پایه ترین رکن طراحی و محاسبات مهندسی به شمار می روند. از این رو روش های محاسباتی تبخیر - تعرق گیاهان، جزو الویت های تحقیقاتی کشورهای جهان بوده است. تااینکه در سال 1977 نشریه فنی شماره 24 آبیاری و زهکشی فائو با موضوع برآورد تبخیر - تعرق گیاهان انتشار یافت. این کتاب سال های متمادی به عنوان کتاب مرجع در برآورد تبخیر - تعرق گیاهان و به دنبال آن در برآورد نیاز آبی گیاه ملاک محاسبه ها بوده است. با گذشت زمان و به دنبال پیشرفت علوم، مشخص شد که روش های توصیه شده در نشریه مذکور، اغلب بیش از واقعیت برآورد می شده است...
فهرست مطالب
فرآیند تبخیر - تعرق - واحدها - عوامل موثر بر تبخیر و تعرق - پارامترهای هواشناسی - عوامل گیاهی- عوامل مدیریت زراعی و محیطی - مفاهیم تبخیر و تعرق - تبخیر و تعرق گیاه مرجع - تبخیر و تعرق گیاهان تحت شرایط استاندارد و غیر استاندارد - اندازه گیری تبخیر و تعرق- محاسبه تبخیر و تعرق با استفاده از داده های هواشناسی - محاسبه تبخیر و تعرق با استفاده از تشت تبخیر- معادله پنمن مونتیث فائو - مقاومت آئرودینامیک - مقاومت سطحی - تابش خورشیدی - دمای هوا - رطوبت هوا - سرعت باد - فشار اتمسفر - گرمای نهان تبخیر و ....
بهترین راه تعیین اینکه چه سمومی قادر به اختلاط با یکدیگر در مخزن سمپاش می باشند مراجعه به اطلاعات مندرج بر روي برچسب سموم است. اما بر روي اغلب برچسب سموم چنين اطلاعاتي درج نشده است.پس از روش زیر استفاده می کنیم.
در اختلاط سموم موارد كلي که بايد رعايت گردد از جمله اينكه :
1 ـ سموم اسيدي با سموم قليائي مخلوط نگردد . 2 ـ سموم با تركيبات مسي با ساير سموم مخلوط نگردد . 3 ـ سموم با تركيبات گوگردي با ساير سموم مخلوط نگردد . 4 ـ در صورت امكان سموم حشرهكش با علف كشها مخلوط نگردد. پس از رعایت این اصول از روش زیر استفاده می کنیم. روش آزمایش اختلاط سموم در مزرعه: در اين روش جهت اختلاط سموم از نظر فيزيكي اگر دو سم را خواستيم مخلوط كنيم بايد از سم A يك محلول سمي در حد cc 100 و از سم B نيز يك محلول سمي در حد cc 100 تهیه کرده و سپس از هر محلول AوB بمقدار cc 50 در ظرف شيشهاي سومي ريخته و پس از ده دقيقه هر سه محلول سمي را كنار هم قرار ميدهيم و موارد زير را بررسي ميكنيم :
1 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد گرم شود . 2 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد رسوب كند . 3 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد دو لايه گردد . ( امولسيون شكسته شود) 4 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد داراي ذرات كريستاله باشد . 5 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد تغيير رنگ زياد دهد . اگر این 5حالت را نداشت سموم با هم قابل اختلاط هستند
در این نشریه به اهمیت پرورش بز پی می برید و با دو نژاد برتر بز اروپایی سانن و آلپاین آشنا می شوید؛ همچنین با امکانات لازم برای پرورش بزهای شیری اصلاح شده آشنا می شوید
نویسندگان: مهدی خجسته کی (عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم)
بدون شک همه دیده ایم که میوه های وارداتی و حتی برخی از انواع داخلی، هر کدام به صورت جداگانه و مجزا برچسب هایی روی خود دارند که بارکد و نام کمپانی روی آنها حک شده. اما روی برخی از آنها علاوه بر موارد یاد شده، عددی نیز مشاهده می شود که شاید بخواهید بدانید برای چیست.
این عدد که به اختصار کد PLU نامیده می شود در واقع برچسبی برای تشخیص سریع و آسان محصولات در سوپرمارکت ها یا فروشگاه ها محسوب می شود. این اعداد نشان دهنده این هستند که میوه موردنظر آیا ارگانیک، گلخانه ای یا اصلاح شده است و آیا برای پرورش آنها از کود شیمیایی، سم و کشنده قارچ و علف استفاده شده یا خیر. این اعداد در سراسر جهان یکسان هستند. به طور مثال، تقریبا روی همه موزها در هر کجای دنیا که باشید، کد ۴۰۱۱ چسبانده شده و این رقم با توجه به موقعیت مکانی تغییر نمی کند. این کدها توسط فدراسیون بین المللی استاندارد محصولات (IFPS)، تعیین می شوند و بر اساس روشی که محصول پرورش داده شده، متغیر است. برای درک بهتر، به موارد زیر توجه کنید: کاشت و برداشت موز به روش مرسوم #۴۰۱۱ – اگر کد چهار رقمی PLU را روی هر میوه یا سبزیجاتی مشاهده کردید، یعنی به روش سنتی و مرسوم پرورش داده شده است. موزهای اصلاح شده#۸۴۰۱۱ – اگر کد محصول، ۵ رقمی بوده و با عدد ۸ شروع شود به این معنی است که آن میوه یا سبزی اصلاح شده است. موزهای ارگانیک#۹۴۰۱۱ – اگر کد PLU پنج رقمی بوده و عدد اول آن ۹ باشد، محصولی که در حال خریداری آن هستید، کاملا ارگانیک است. از این پس دیگر می توانید تشخیص دهید میوه ای که در حال خوردن آن هستید آیا با کود شیمیایی رشد کرده یا به صورت کاملا طبیعی و ارگانیک.
زرشک براي توليد ميوه کافي و عملکرد بالا به يک محل آفتابي با جريان هواي خوب احتياج دارد. درختچه زرشک در برابر باد مقاومت خوبي داشته و از آن به عنوان حصار و بادشکن نيز استفاده مي شود اما وزش بادهاي گرم بويژه در هنگام گل دهي ميزان توليد و کيفيت ميوه آن را به شدت تحت تاثير قرار مي دهد. سرمازدگي گلها به دليل ظهور ديرهنگام آنها به ندرت مشاهده گرديده اما سرمازدگي ميوه ها در صورت مواجهه با سرماهاي زودرس پاييزه و يا برداشت ديرهنگام آن ديده شده است.
نياز آبي زرشک بي دانه نسبت به درختان يا درختچه هاي ميوه مشابه پايين مي باشد و يکي از دلايل اصلي جايگزين شدن اين درختچه در الگوي کاشت شهرستانهاي جنوبي خراسان درآمد نسبتا خوب به ازاي مصرف يک متر مکعب آب مي باشد. نياز خالص آبياري آن حدود 9900 متر مکعب در هکتار است که بسته به روشهاي آبياري به کار گرفته شده نياز ناخالص آبياري بيشتر از اين مقدار مي باشد....
درختی است که در آب و هوای معتدل میروید. میوه آن در صنایع غذایی،صنایع دارویی، ادویه جات، عطرسازی و صنایع چوب استفاده می شود. نهال سنجد به وسیله بذر و همچنین از طریق قلمه و خوابانیدن قابل تکثیر است. نهالهای ریشه در پاییز که هنوز یخ بندان آغاز نشده باشد از خاک خارج می شوند. زیرا ریشه تازه در اثر هوای سرد خشک بسرعت آسیب میبیند و باید با خاک اره یا خاک علوفه پوشانده شود.این سیستم بسیار رایج است. نهالک ریشه باید تا زمان کاشت مرطوب نگهداری شود و اطراف نهال خوب نرم شود تا ریشه بتواند به خوبی داخل خاک نفوذ نماید...
گل محمدی با نام علمی Rosa damasce ، یکی از مهمترین انواع گل های رز در دنیا می باشد که به علت رایحه فوق العاده اش در بسیاری از مناطق دنیا کشت می گردد. از مهمترین کشور های تولید کننده گل محمدی ، می توان کشورهای بلغارستان ،ترکیه ، ایران ، هند ، اوکراین ، آمریکا ، کانادا و فرانسه و ژاپن را نام برد که مهمترین کشورهای تولید کننده بلغارستان ، ترکیه، ایران وهند هستند . در ایران در استان های فارس ، اصفهان ، کرمان و آذربایجان شرقی کشت می شود .
درخت عناب دوستدار آب وهوای گرم است با این حال به سرما مقاوم است و تا دمای 21- درجه سانتیگراد را تحمل می کند .
همچنین به خشکی و خاکهای شور مقاوم است .
قبل از احداث باغ زمین مورد نظر را شخم زده و گودالهای به ابعاد 50 در 50 در50 سانتیمتر حفر می کنند. و حدود 10 الی15 کیلوگرم کود دامی پوسیده به خاک آن اضافه می کنند .
زمان مناسب برای کاشت نهال از اواخر پاییز تا اواخر زمستان می باشد ...
آب مایه حیات است و عامل اصلی فعالیت های کشاورزی به شمار می رود. بسیاری از کشورها بخصوص کشورهایی که در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارند برای تولید محصولات کشاورزی به آب نیاز دارند و با توجه به موقعیت اقلیمی و پراکنش نامناسب مکانی و زمانی بارندگی در کشور، کشت آبی محور اصلی در تولید مواد غذایی است بطوریکه حدود 90 درصد از محصولات باغی و زراعی کشور از کشت های آبی حاصل می شود. در سال های اخیر بهره برداری غیر بهینه از منابع آبی بویژه آب های زیرزمینی ، خشکسالی، عدم رعایت اصول حفاظت در بهره برداری از منابع آبی کشور، رشد جمعیت و غیره موجب گردیده تا آب به عنوان یکی از مهمترین عوامل محدود کننده توسعه در بخش کشاورزی ایفا نقش نماید.
1- قبل از هر اقدام با كارشناس باغباني مشورت نماييد. 2 - حفر پروفيل 1/5متري جهت اطمينان از عدم وجود لايه هاي سخت يا آهكي در منطقه ريشه در 3يا 4 نقطه زمين 3 - آزمايش خاك از 3يا 4لايه 30سانتي متري جهت اطمينان از كيفت خاك 4 - خريد نهالهاي در حال خواب از نهالستان هاي معتبر و حداقل دوساله و غير دپو و با ظاهري شاداب با قطر حداقل 1/5 سانتي متري زير پيوندك و ريشه قوي 20 تا 40 سانتي و 3تا 6ريشه فرعي 5تا 15سانتي، حداقل 3تا 5شاخه جانبي و عاري از پاجوش و تنه جوش در زير پيوندك
5 - انتقال نهال ها از نهالستان به محل كاشت با پوشش ريشه ها توسط گوني كنفي مرطوب (گوني آسفالت) 6 - هرس ريشه هاي اصلي و آسيب ديده و ضدعفوني آنها با دوغاب خاك رس و پهن تازه گاوي و سم قارچ كش بنوميل يا كاپتان با دز 3 در هزار 7 - حفر چاله هاي به ابعاد 70*70*80 سانتی متری 8 - جداسازي خاك سطحي از خاك عمقي و اختلاط كودهاي توصيه شده با خاك سطحي و مقداري سم آفت كش و ريختن آن در ته چاله و ريزش خاك زراعي به قطر 15 تا 20سانتي متر روي آن جهت عدم تماس مستقيم ريشه با كود و در نهايت ريزش خاك عمقي جهت پر كردن نهايي چاله 9 - جهت پيوند پشت به باد (معمولاً جهت باد با جهت تابش خورشيد يكي است) و جهت جوانه انتهاي برعكس جهت پيوند و محل پيوند در 15 - 20سانتي متري خاك طوقه (محلي كه نهال در نهالستان تا آن قسمت در خاك بوده است) در سطح خاك شاخه هاي جانبي تا 25 سانتي متري خاك حذف گردد. 10 - خط كشي نقشه باغ و گونيا كردن آن توسط خط كش باغباني و ريسمان بنايي 11 - آبياري نهال بعد از كاشت 12 - سربرداري نهالها بعد از تعيين جوانه انتهايي در زردآلو، 60 بادام، 60 گيلاس ، 75هلو و شليل45 ،گردو 100-120و سيب و آلبالو 70 -65 سانتيمترو انگور از محل دو جوانه سالم و بستن قيم 13 - استعمال كود بر اساس آزمون خاك و توصيه فني انجام گردد به هر حال كود با ريشه نهال تازه كشت شده در تماس مستقيم نباشد. 14 - تراكم كاشت زردآلو،بادام و گيلاس5*6متر، آلو،گوجه، آلبالو هلو،5*5سيب با پايه بذري، 7*6گردوي معمولي ، 10*10گردوي پيوندي 7*7متر 15 - جهت باغ شمال و جنوب باشد (در شكل مستطيلي بزرگترين ضلع در جهت شمال و جنوب قرار گيرد) و در اراضي دامنه اي كشت در خطوط تراز انجام گردد.
با توجه به آثار بسیار مثبت گوگرد (سولفات) در تأمین نیاز غذایی گیاهان، کاهش موضعی pH منطقه ریشه، اصلاح خاکهای قلیایی، کاهش بی کربنات آب آبیاری و افزایش حلاّلیت و قابل استفاده بودن عناصر غذایی پرمصرف (فسفر) و کم مصرف (ریزمغذیها) به ویژه آهن، روی، … و کنترل برخی از بیماریها نظیر سفیدک، لازم است این کود در عمق خاک (با شخم زیر خاک شود) جایگذاری و رطوبت نیز به مقدار کافی باشد تا امکان تبدیل گوگرد به سولفات (فرم قابل استفاده گیاهان) به وجود آید.
مقدار مصرف گوگرد آلی گرانوله حداقل 500 کیلوگرم در هکتار است.