برای این منظور منطقه ای به مساحت حدودا 20 هکتار از باغات روستای غله زار از شهرستان آذرشهر انتخاب گردید و فرمونهای اخلال در جفت یابی بعد از مساحی باغات تک به تک کشاورزان بر اساس مساحت هر باغ بین باغداران پایلوت توزیع و نصب گردید. برای حصول نتیجه بهتر یک جفت دستکش پلاستیکی نیز بین باغداران توزیع گردید. این فرمونها در اوایل اردیبهشت ماه و قبل از ظهور پروانه های نر در سطح 20 هکتاری نصب گردیدند. 2/3 از فرمونها در ارتفاع 2 متری و 1/3 باقیمانده پایین تر از کانوپی درخت و در ارتفاع 3-4 متری نصب گردید.…
برای این منظور منطقه ای به مساحت حدودا 20 هکتار از باغات روستای غله زار از شهرستان آذرشهر انتخاب گردید و فرمونهای اخلال در جفت یابی بعد از مساحی باغات تک به تک کشاورزان بر اساس مساحت هر باغ بین باغداران پایلوت توزیع و نصب گردید. برای حصول نتیجه بهتر یک جفت دستکش پلاستیکی نیز بین باغداران توزیع گردید. این فرمونها در اوایل اردیبهشت ماه و قبل از ظهور پروانه های نر در سطح 20 هکتاری نصب گردیدند.
2/3 از فرمونها در ارتفاع 2 متری و 1/3 باقیمانده پایین تر از کانوپی درخت و در ارتفاع 3-4 متری نصب گردید.
نقاط 001 ،002 ، 003 ،004 و 005 محل نصب تله های فرمونی داخل پایلوت می باشد. در طول فصل از این تله ها بازدید بعمل می آمد و با توجه به مشاهدات بعمل آمده در این تله ها بخاطر اشباع فرمونی محیط شکاری گزارش نگردید که خود دال بر دقت عمل و کارایی فرمون های اخلال در جفت گیری می نماید.
نقاط 1 تا 37 قطعه باغ کشاورزا می باشد که GPS زده شده است.
ارزیابی نتایج فرمون های اخلال در جفت یابی:
بدین منظور 10 درخت از پایلوت و 10 درخت از شاهد انتخاب گردید. از هر درخت در ارتفاع 2 و 4 متری و از هرکدام 4 نمونه از حدود اربعه درخت (شمال ، جنوب ، شرق و غرب) شاخه های یکساله بطول 1 متر انتخاب گردیدو میزان آلودگی سرشاخه ها مبنای نتیجه گیری و برآورد خسارت پایلوت نسبت به شاهد لحاظ گردید.
جدول آمار خسارت کرم خراط در پایلوت 20 هکتاری در مقایسه با شاهد