در این برنامه ابتدا علیار راستگو ،فرماندار محترم آذرشهر با بیان اهمیت اقتصادی گردو برای شهرستان و نقش کشاورزی در اقتصاد معیشتی خانوارها پرداخته و لزوم حمایت از این قشر و همچنین به بیان مشکلات کشاورزی و کمبود آب پرداخته سپس مهندس کیا،مدیریت حفظ نباتات استان با تشریح فنی طرح اخلال در جفت یابی ، هزینه های این طرح و موانع و مشکلات و مزیت های این روش پرداخته و در کنار آن سایر روش های مدیریت تلفیقی مبارزه با این آفت مهم به باغداران تبیین گردید. سپس مهندس نصیری به مبارزات شیمیایی و سمپاشی به این آفت اشاره نمودند و نتایج بدست آمده با اجرای سمپاشی در سال جاری و سنوات پیش اشاره نمودند. در انتهای برنامه باغداران از محل تیمار و شاهد بازدید و نتایج این روش را مشاهده کردند.
برای این منظور منطقه ای به مساحت حدودا 20 هکتار از باغات روستای غله زار از شهرستان آذرشهر انتخاب گردید و فرمونهای اخلال در جفت یابی بعد از مساحی باغات تک به تک کشاورزان بر اساس مساحت هر باغ بین باغداران پایلوت توزیع و نصب گردید. برای حصول نتیجه بهتر یک جفت دستکش پلاستیکی نیز بین باغداران توزیع گردید. این فرمونها در اوایل اردیبهشت ماه و قبل از ظهور پروانه های نر در سطح 20 هکتاری نصب گردیدند.
2/3 از فرمونها در ارتفاع 2 متری و 1/3 باقیمانده پایین تر از کانوپی درخت و در ارتفاع 3-4 متری نصب گردید.
نقاط 001 ،002 ، 003 ،004 و 005 محل نصب تله های فرمونی داخل پایلوت می باشد. در طول فصل از این تله ها بازدید بعمل می آمد و با توجه به مشاهدات بعمل آمده در این تله ها بخاطر اشباع فرمونی محیط شکاری گزارش نگردید که خود دال بر دقت عمل و کارایی فرمون های اخلال در جفت گیری می نماید.
نقاط 1 تا 37 قطعه باغ کشاورزا می باشد که GPS زده شده است.
در سال 1394 مقدار 500 کیلوگرم خمیر سمی در فصل بهار و 500 کیلوگرم در فصل پاییز در مرکز خدمات گوگان و ممقان و جهاد شهرستان آذرشهر بصورت کاملا رایگان بین باغداران پخش گردید.
فرمول : سه کیلوگرم مل نقاشی + 300 سی سی سم دورسبان + 150 سی سی روغن الیف
به ترکیب بالا مقدار کمی آب اضافه می شود تا ترکیبی خمیرمانند بدست بیاید. سپس با استفاده از دستکش منافذ لاروی با این خمیر مسدود می شود. همچنین بجای سم دورسبان می توان از 1/4 قرص فستوکسین در محل سوراخها استفاده کرد و سپس محل منفذ را با خمیر مسدود نمود.
با توجه به اهمیت اقتصادی محصول گردو و گسترش سطح خسارت این آفت در سال جاری ، کلینیک ضمن آشنایی کشاورزان به روشهای مبارزه با این آفت ، اقدام به توزیع چسب آکواریوم و قرص فستوکسین و خمیر سمی زئوزران که توسط جهاد شهرستان به صورت رایگان در اختیار این کلینیک قرار گرفته بود نموده و همچنین استفاده از تله های نوری به عنوان کم هزینه ترین و آسانترین روش پیشنهاد شد.

کلینیک گیاهپزشکی راه سبز آذرشهر مدیر سایت: ضیا نجفی بولحسنی تلفن: 04134236636 موبایل: 09148982433 فروش حشرات - فروش نمونهای بیماریها - فروش علف های هرز