در راستای آزمایش كاربردی سموم و سنجش نتایج حاصله از آن و بر آورد میزان نتیجه بخشی سم مصرفی علیه آفت هدف، حشره كش استامی پراید با نام تجاری موسپیلان علیه نسل اول كرم خوشه خوار انگور در تاریخ 89/03/07در روستای خانقاه(پس از مشاهده لاروها) مورد آزمایش قرار گرفت . استامی پراید ، حشره كشی سیستمیك با تاثیر تماسی و گوارشی است كه روی سیستم اعصاب مركزی حشره اثر می گذارد . از این سم علیه مینوز لكه گرد سیب ، پسیل پسته و كرم سیب استفاده می شود .
آزمایش در باغ آقای ابراهیمی به مساحت 0.5 هكتار درسه تیمار با دزهای 0.4، 0.5و 0.6در هزار ( 40گرم ،50 گرم و 60 گرم در 100 لیتر آب ) و با سمپاش پشت تراكتوری صورت گرفت.
در ردیفهای سمپاشی شده از هر تیماركادری به اندازه20متر مربع (10متر طول و 2 متر عرض گسترش شاخ و برگهای درخت انگور) درنظر گرفته و پس از بررسی دقیق و شمارش تعداد لاروهای زنده ومرده ومقایسه آن با شرایط قبل از سمپاشی نتایج زیر بدست آمد:
تاریخ بازدید |
تیمار اول) 0.4 در هزار( |
تیمار دوم) 0.5 در هزار( |
تیمار سوم0.6 (در هزار( |
روز قبل از سمپاشی |
46 لارو زنده |
40لارو زنده |
45 لارو زنده |
روزبعداز سمپاشی |
45 لارو زنده |
37لاروزنده و2لارو مرده |
42لارو زنده و1لارو مرده |
روز چهارم |
39لارو زنده و دو لارومرده |
31 لارو زنده و 2لارو مرده |
38لارو زنده و1لارو مرده |
اگرلاروهای مفقود شده نیز جزو لاروهای مرده در نظر گرفته شود ، در هرسه تیمار پس از4 روز فقط15% لاروها از بین رفته اند و با توجه به این موضوع كه دوره كارنس این سم 7 روز میباشد ، بنظر میرسد سم استامی پراید نمی تواند روی خوشه خوار انگور چندان موثر و نتیجه بخش باشد مگر اینكه این سم بعداز یك هفته دوباره تكرار شود كه با توجه به بالا بودن قیمت آن مقرون به صرفه نمی باشد .